avize detail

Apel deschis la Conferința „Viitorul comunicării științifice”

Publicat: 18.05.2021
24 - 
Berlin, Germania

Federația Europeană a Academiei de Științe Exacte și Umaniste (ALLEA) anunță lansarea apelului de propuneri pentru desfășurarea Conferinței „Viitorul comunicării științifice” (Future of Science Communication Conference), care se va desfășura în zilele de 24 și 25 iunie 2021, în orașul Berlin, Germania. Evenimentul este organizat în cooperare cu Wissenschaft im Dialog (organizația responsabilă pentru comunicarea științifică din Germania) și este finanțat de Ministerul Federal al Educației și Cercetării. 

Organizatorii conferinței își propun să unească actori din domeniul de cercetare, cu scopul de a le oferi o platformă de comunicare pentru o rețea mai puternică și un schimb de activități și de expertiză în domeniu. 

La forum vor fi abordate următoarele subiecte:

· Încredere în știință;

· Pandemia COVID-19 - o provocare pentru comunicarea științifică;

· Comunicarea științifică într-un mediu digitalizat; Știri false/Dezinformare;

· Știință și politici;

· Comunicarea de criză în baza unor studii de caz (de ex.: schimbările climatice, pandemia COVID-19);

· Grupuri țintă de comunicare științifică;

· Știința civilă și știința deschisă. 

Apelul deschis pentru propuneri poate fi accesat la următorul link: https://allea.org/open-call-for-proposals-future-of-science-communication/

  Organizatorii îndeamnă să participe la conferință cercetătorii și practicienii a căror activitate și lucrări științifice sunt concentrate pe aspecte/studii ce țin de comunicarea științifică și de relația dintre știință, cercetători și public. De asemenea, se contează și pe participarea cercetătorilor juniori, care sunt încurajați să-și împărtășească ideile. 

Contribuțiile pentru programul conferinței pot fi depuse în baza Formularului de aplicare.

Cererea completată urmează să fie expediată până în data de 28 februarie 2021 pe e-mail-ul:  info@future-of-scicomm.eu 

URMĂRIȚI-NE

Comentarii