Default Header Image

Oportunități de finanțare

Publicat: 03.03.2021
European Research and Innovation Days, 23-24 June 2021

Data evenimentului: 23-24 iunie 2021, ora 10:15 (Moldova time)

Agenda evenimentului și link-uri de conectare: Ziua 1, Ziua 2, workshop-uri

Notă: Pentru a putea accesa link-urile și a urmări evenimentul live, este necesar să vă înregistrați pe portalul Comisiei Europene: https://www.research-innovation-days.eu/register 

 

APEL DESCHIS PENTRU PROPUNERI DE PROIECTE ÎN ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE, 2021

Organizația pentru Cooperare Europeană în Ştiință și Tehnologie (COST) anunță lansarea apelului pentru propuneri de proiecte pentru 2021, adresat cercetătorilor și inovatorilor cu scopul de a consolida capacitățile pentru abordarea provocărilor științifice, tehnologice și sociale. 

Termen limită de aplicare: 29 octombrie 2021, ora 12:00 (CET).

Formularul de aplicare (anexa tehnică) și Ghidul pentru depunerea propunerilor de proiecte sunt accesibile pe: https://www.cost.eu/funding/how-to-get-funding/documents-and-guidelines/.

Propunerile trebuie să fie expediate on-line, prin platforma e-COST (https://e-services.cost.eu/user/login), în prealabil fiind necesară înregistrarea și crearea contului electronic. Pentru informații suplimentare, aplicanții pot contacta coordonatorul național COST (CNC) - www.cost.eu/cnc

Informația despre apel este disponibilă pe: https://www.cost.eu/wp-content/uploads/2020/12/COST_OC-2021-1_Announcement.pdf 

 

APEL DE CONCURS ÎN CADRUL Marie Skłodowska-Curie Actions, MSCA Doctoral Networks 2022

Data lansării apelului: 22 iunie 2021

Termen limită de aplicare: 16 noiembrie 2021, 17:00:00 Brussels time 

Informații suplimentare găsiți aici.

 

WEBINAR CU REPREZENTANȚII UNIVERSITĂȚII HACETTEPE

Universitatea Hacettepe este o instituție de cercetare de talie mondială cu cercetări extrem de competitive, practici de educație și formare calificate, mecanisme de transfer de cunoștințe și tehnologii orientate spre nevoi, colaborări cu sectoarele publice și industriale și relații instituționale internaționale. Scopul evenimentului este crearea echipelor de lucru pentru aplicarea în diferite proiecte prezentarea cercetătorilor din ambele părți, identificarea temelor commune de cercetare.

Perioada de desfășurare: Iulie 2021

Informații suplimentare: https://www.hacettepe.edu.tr/english/https://www.hacettepe.edu.tr/research

 

SEMINAR PRACTIC DESPRE PROGRAMUL EURAXESS

Seminarul va fi organizat de către USMF ”Nicolae Testemițanu” în colaborare cu punctul național de contact al Programului EURAXESS și va aborda următoarele subiecte: Care sunt apelurile deschise? Cum identificăm instituția gazdă? Cum scriem un proiect?

Perioada de desfășurare: în proces de planificare

 

CONCURSUL PROIECTELOR BILATERALE MOLDO-BELARUSE PENTRU ANII 2022-2023

Condiții de aplicare: https://ancd.gov.md/ro/content/anun%C8%9B-pachetul-de-informa%C8%9Bii-pentru-concursul-proiectelor-bilaterale-moldo-belaruse-2022 

Termen de aplicare: 30 iunie 2021

 

HealthTech HACKATHON

Între 25 și 27 iunie, entuziaștii medicinei și tehnologiei, viitori doctori, studenți, biologi, antreprenori, startupuri, dar și toți cei interesați de inovațiuni din Life Science vor avea parte de cel mai mare HealthTech Hackathon din Moldova!

În ce va consta evenimentul?

Timp de 3 zile, participanții își vor demonstra cunoștințele și implicarea în domeniul HealthTech, vor răspunde la „cum poate tehnologia ajuta medicina” prin sesiuni practice și vor veni cu idei proprii de digitalizare a medicinei în Republica Moldova. Vom sublinia ăn special și necesitățile antreprenoriatului tehnologic în perioada pandemică și efectul COVID-19 asupra bolilor cardiace.

Agenda Evenimentului poate fi accesată aici: https://startupmoldova.digital/event/healthtech-hackathon/

Formularul de înregistrare poate fi accesat aici

Termen de aplicare: 20 iunie 2021

 

SEMINAR PRACTIC de scriere a proiectelor în cadrul MSCA actions HorizonEurope

Seminarul va fi organizat de către USMF ”Nicolae Testemițanu” în colaborare cu punctul național de contact al Programului MSCA și va aborda următoarele subiecte: Care sunt apelurile deschise? Cum identificăm instituția gazdă? Cum scriem un proiect?

Perioada de desfășurare: după 15 iunie

 

HORIZON EUROPE INFO DAYS (28 iunie - 9 iulie 2021)

Comisia Europeană va desfășura o gamă completă de evenimente online, timp de 10 zile, și va oferi posibilitatea potențialilor candidați și altor părți interesate de domeniul cercetării și inovării din UE, de a obține informații și de a pune întrebări despre noutățile, principalele instrumente și procese de finanțare ale Programului Orizont Europa.

Zilele de informare Horizon Europe vor aborda 9 teme, fiecare cu un program de discuții exclusive și sesiuni practice, dedicate unui grup diferit sau unei părți din noul program.

Data evenimentului: 28 iunie - 9 iulie 2021

Informații suplimentare: https://www.horizon-europe-infodays2021.eu

 

SEMINAR ON-LINE DESPRE EVITAREA ERORILOR ÎN CONTABILITATEA COSTURILOR DE PERSONAL ÎN PROIECTELE ”ORIZONT 2020”

Comisia Europeană organizează un seminar web privind regulile de raportare a costurilor în cadrul proiectelor din Programul Orizont 2020. În această sesiune vor fi abordate cele mai frecvente erori privind costurile de personal și alte elemente de cost, precum și modalitatea de a le soluționa. O bună parte a seminariului web va fi dedicată răspunsurilor la întrebări.

Perioada de desfășurare: 15 iunie 2021, ora 10:00 CEST

Informații suplimentare: https://ec.europa.eu/research/participants/docs/h2020-funding-guide/other/event210615.htm

 

SCRIEREA PROPUNERILOR DE PROIECT PENTRU PROGRAMUL-CADRU ”ORIZONT EUROPA”

În data  22-25 iunie 2021 Comisia Europeană, în colaborare cu ANCD, organizează o tabără cu privire la scrierea propunerilor de proiecte pentru Programul-cadru “Orizont Europa”. Se invită cercetătorii din sectorul public și privat, iar Comisia Europeană va selecta maxim 20 de participanți pentru procesul de instruire.

Data limită pentru înregistrare: 10 iunie 2021

Link pentru înregistrare: https://proposalwritingcampmoldova.service-facility.eu/ 

 

SEMINAR ON-LINE DESPRE SECȚIUNEA ”DISEMINATION AND EXPLOITATION” ÎN CADRUL PROGRAMULUI ORIZONT EUROPA

În această sesiune vor fi prezentate noile reguli privind D&E, va fi explicat ce trebuie să acoperiți la această secțiune în propunerea dvs., se va explica care este diferența dintre comunicare, diseminare și exploatare a rezultatelor științifice. De asemenea, va fi abordată problema gestionării proprietății intelectuale (IP) în cadrul proiectelor colaborative Horizon Europe și va fi introdusă platforma Horizon Results Platform și Horizon Results Booster, două servicii ale Comisiei Europene, care vă vor sprijini în activitățile D&E și vor oferi mai multă vizibilitate rezultatelor cercetării dvs.

Perioada de desfășurare: 9 iunie 2021

Informații suplimentarehttps://ec.europa.eu/research/participants/docs/h2020-funding-guide/other/event210609.htm

Link-ul înregistrării seminaruluihttps://www.youtube.com/watch?v=gyXlYDkXQ2E 

 

CONCURSUL PROIECTELOR BILATERALE MOLDO-TURCE PENTRU ANII 2022-2023

Condiții de aplicare: https://ancd.gov.md/ro/content/anun%C8%9B-pachetul-de-informa%C8%9Bii-privind-concursul-proiectelor-bilaterale-moldo-turce-pentru

Termen de aplicare: 31 mai 2021

 

WEBINAR SESSION: THE FUNDING & TENDERS PORTAL FOR BEGINNERS

Data evenimentului: 27 mai 2021

Link-ul înregistrării seminaruluihttps://www.youtube.com/watch?v=YPhw5SR4C5M

 

ZI DE INFORMARE - PROGRAMUL ORIZONT EUROPA

Comisia Europeană, în colaborare cu ANCD, organizează o zi de informare privind oportunitățile Programului ”Orizont Europa”, structura Programului  și modalitățile de participare. Vor prezentate acțiunile Marie Skłodowska-Curie (MSCA), oportunități oferite de Consiliul European de Cercetare (ERC), extinderea participării și cooperarea internațională.

Data evenimentului: 18 mai 2021

Prezentările Power Point de la Eveniment sunt disponibile aici.

 

Webinar: O propunere de succes pentru Orizont Europa: excelența științifico-tehnică este esențială, dar nu uitați celelalte aspecte

Data evenimentului: 21 aprilie 2021

Înregistrarea evenimentului este disponibilă aici: https://ec.europa.eu/research/participants/docs/h2020-funding-guide/other/event210421.htm

 

SESIUNE DE INFORMARE PRIVIND OPORTUNITĂȚILE DE FINANȚARE ÎN DOMENIUL ”SĂNĂTĂȚII” OFERITE DE PROGRAMUL UNIUNII EUROPENE PENTRU CERCETARE-INOVARE (HORIZON EUROPE)

Data evenimentului: 20 aprilie 2021

Informații privind apelurile de proiecte deschise, sunt disponibile aici: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-search

 

WEBINAR: HOW TO PREPARE A SUCCESSFUL PROPOSAL IN HORIZON EUROPE

Comisia Europeană organizează un webinar cu privire la noile condiții de scriere a propunerilor în cadrul Horizon Europe și aspectele financiare prevăzute în noul Annotated Grant Agreement.

Data evenimentului: 24 martie 2021

Prezentările din cadrul evenimentului precum și înregistrările video sunt disponibile aicihttps://ec.europa.eu/research/participants/docs/h2020-funding-guide/other/event210324.htm

 

SESIUNE DE INFORMARE A PROGRAMULUI COST

Asociația COST reunește cercetători și experți din diferite țări și își propune să faciliteze progrese științifice inovatoare care să conducă la noi concepte și produse.

Data evenimentului: 16 martie 2021

Informații suplimentare: https://www.cost.eu/funding/how-to-get-funding/open-call/