Default Header Image

Procedura Antiplagiat

Procedura antiplagiat are ca scop prevenirea plagiatului academic în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Fiecare membru al comunității universitare - student, rezident, masterand, doctorand, cadru administrativ, didactic sau științific - poartă răspundere pentru respectarea drepturilor de proprietate intelectuală și a principiilor de bună practică.

Acest fapt este stipulat în Regulamentul cu privire la prevenirea plagiatului academic în cadrul Universitatății de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Regulamentul este elaborat pentru asigurarea protecţiei proprietății intelectuale, respectarea dreptului de autor, protejarea lucrărilor literare și a celor ştiinţifice, a rezultatelor cercetării ştiinţifice şi inovării. Totodată, sunt explicate tipurile de plagiat și cum este utilizat programul antiplagiat la universitate.

Pentru a verifica lucrarea științifică prin programul Antiplagiat fiecare membru al comunității universitare va completa Declarația de conformitate asupra originalității lucrării, pe care, ulterior, o va depune la Departamentul Știință împreună cu lucrarea științifică în format electronic.

       

Persoane de contact:

Corețchi Ianoș

Cebotari Tatiana

tel. 0 22 205 158