grafic ascendent

USMF „Nicolae Testemițanu” a urcat 100 de poziții în Ranking Web of Universities

Published: 29.01.2021

 

webometricsUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a urcat 100 de poziții în clasamentul instituțiilor de învăţământ superior, prezente on-line la nivel global. 

Conform raportului publicat de Ranking Web of Universities în data de 27 ianuarie curent, instituția noastră ocupă locul 7052 la nivel mondial, față de 7153 acum un an. Universitatea și-a păstrat poziția a treia printre cele 25 de universități din Republica Moldova, incluse în clasament, și se regăsește pe locul 1826 la nivel continental, iar în Europa Centrală și de Est – 620.

Conform datelor (http://webometrics.info/en/ Europe/Moldova%2C%20Republic%20of), USMF „Nicolae Testemițanu” înregistrează o creștere semnificativă la capitolul Deschidere, reușind să devanseze 1769 de instituții timp de un an, avansând de la locul 4491 la 2722 în acest moment.

„Ne bucură orice performanța a universității noastre. Aceasta ne demonstrează că USMF Nicolae Testemițanu are o mai bună recunoaștere la nivel internațional, dar și faptul că membrii comunității universitare, în special cadrele științifico-didactice, au devenit mai responsabili în asigurarea accesului deschis la publicații în spațiu virtual, contribuind la sporirea impactului acestora și a vizibilității instituționale”, a menționat rectorul Emil Ceban.

Ediția curentă a clasamentului a analizat 31 de mii de universități din peste 200 de țări conform următoarelor criterii:

Constituit în 2004 de către Cybermetrics Lab din Spania (Spanish National Research Council, CSIC), Webometrics nu este un clasament al site-urilor web ale universităților, ci un rating al instituțiilor de învățământ superior. Acesta utilizează atât indicatori webometrici (toate misiunile), cât și bibliometrici (misiunea de cercetare).

Obiectivul principal al Ranking Web este de a promova accesul deschis la cunoștințele generate de universitate. Cea mai bună strategie pentru a îmbunătăți situația în clasament este de a crește cantitatea și calitatea conținutului publicat în mediul virtual.

Webometrics este cel mai mare clasament academic al instituțiilor de învățământ superior care oferă la fiecare șase luni un exercițiu științific independent, obiectiv, gratuit, deschis pentru furnizarea de informații fiabile, multidimensionale, actualizate și utile despre performanța universităților din întreaga lume.

webomwtrics
webometrics
webomwtrics
webometrics
USMF
webometrics
clasament mondial
top 3 universități
performanță
ranking web of universities

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii